Turnir “Mladost Evrope” u Nišu u znaku ženskog dela ekipe

Na međunarodnom turniru “Mladost Evrope” koji se u nedelju održao u Nišu, među 400 takmičara nastupili su i takmičari iz Bugarske, Severne Makedonije i Grčke. Naša ekipa nastupila je sa sedam takmičara, 2 devojke i 5 dečaka. 

Najuspešnija je bila Elena Skočajić -63kg koja je osvojila zlato.
Nakon slobodnog prvog kola, u polufinalnom meču pobedila je Andreu Vučković iz j.k. “Vuk” iz Niša, da bi zatim u finalu savladala grčku takmičarku  Iris CHRISAKI iz j.k. “Sakura Katerini” Katerini .
Obe borbe Elena je završila iponom.

Helena Radosavljević -48kg osvojila je 2. mesto. Nakon četiri meča, u ukupnom plasmanu imala je dovoljno bodova za drugo mesto. 

U muškom delu ekipe nismo imali sreće. Iako smo imali tri meča za bronzu, nismo uspeli da osvojimo medalju. Presudilo je neiskustvo, jer je ovim mališanima ovo bio prvi ili drugi nastup. 

U konkurenciji poletaraca, Dušan Radomirović -42kg bio je peti. Nakon dve dobijene borbe protiv takmičara iz j.k. “Voždovac” i j.k. “Bor”, u polufinalu je izgubio od sjajnog bugarina Ivana ANTONOVA, a zatim i od Vukana Đorđevića iz Vranja u borbi za medalju. 
Kod mlađih dečaka Ognjen Damnjanović -30kg je i pored sjajnog nastupa, nakon poraza u borbi za 3. mesto od bugarina Petra ANTOVA bio peti, kao i Stefan Sovrlić -34kg. Nakon Stefanove pobede protiv Nikolaja Stojanovića iz Niša, usledio je poraz u polufinalu od bugarina Микяй ИСКЕНДЕРA, a zatim i od Martina DONCHEVA u borbi za treće mesto.
Strahinja Sekulić -42kg  je dobio meč protiv takmičara iz Aleksinca, a zatim u četvrtfinalu izgubio od takmičara iz Bora i u ukupnom plasmanu zauzeo je 7. mesto.
Vukašin Džomić -46kg je u kategoriji starijih dečaka zauzeo 9. mesto.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.