Ekipa dž.k.Mašinac učestvovala na međunarodnom džudo kampu

Ekipa džudo kluba “Mašinac” učestvovala je na međunarodnom džudo kampu koji se već godinama održava u Somboru. Kamp je održan u periodu od 23.-29. jula.

12. Međunarodni džudo kamp održan je u Somboru, koji već više od deceniju organizuje Džudo klub “Bačka” iz Sombora. Klubovi koji dovode svoje sportiste veoma su zadovoljni kako radom i organizacijom samog trenažnog procesa tako i smeštaja sportista.

„Nismo prvi put ovde, dolazimo već nekoliko godina i to uvek sa dosta takmičara. Sve je super organizovano i uvek ćemo se odazvati pozivu prijateljskog kluba iz Sombora. Deca imaju priliku mnogo toga da nauče od Slavka i to je najvažnije za njih. Imamo ovde nekoiliko osvajača nacionalnih medalja, neki su prvi put ovde ali većina ih je več bila“, ističe Ivan Knežević iz Džudo kluba “Sokol” Split.

„Prvi put smo ovde u Somboru. Lično već dugi niz godina pratim rad Slavka Tekića i evo sada smo odlučili da dođemo onako za probu sa dva takmičara. I baš je dobro, bolje nego što sam očekivao i isplati se doći, eto nas i sledeće godine u većem broju“, rekao je Ivan Knaferc iz Džudo kluba “Shido” Celje.

„Nismo prvi put ovde jer znamo da se ovde dobro radi i dovodimo redovno našu decu da uče od majstora kakav je naš veliki prijatelj Slavko Tekić. Težak je ovo posao, raditi sa ovolikim brojem sportista, ali mi treneri smo tu da pomognemo da se saveti glavnog trenera sprovode u delo i to ovde odlično funkcioniše. Uvek nas ima dosta iz našeg kluba jer pored treninga, deca se ovde lepo druže i sklapaju lepa prijateljstva“, rekao je Andrija Đurišić iz Džudo kluba “Crvena Zvezda” Beograd.

Prof. Slavko Tekić, rukovodilac kampa, poslednjih godina je mora se priznati veliki magnet za sve mlade džudiste i njegovo prisustvo sigurno mnogo znači svim polaznicima kampa.

Slavko Tekić je karijeru započeo u Temerinu, neko vreme je boravio u Novom Sadu, a potom ga je put odveo van granica naše zemlje. Za nacionalnog trenera kadeta u Nemačkoj izabran je 2009, a iste godine je proglašen za trenera godine grada Hamburga u svim sportovima.

Prošle godine je napustio rad sa reprezentacijom Nemačke i sada radi kao trener u Džudo klubu “Hamburg”.

„Mogu samo da kažem da mi je drago što sam deo ove ekipe koja u Somboru organizuje ovako nešto. Zahvaljujući Gradu Somboru, Džudo klubu “Bačka”, Vlatku Belovukoviću i njegovoj ekipi radimo jednu odličnu stvar ovde za ove mlade ljude i sportiste. Sombor je postao i moj grad i uvek ću se odazvati na poziv da dođem“, zaključuje prof. Slavko Tekić.

Tekst preuzet sa Portala Televizija Sombor