SUPER LIGA SRBIJE 2019

(Tekst preuzet sa sajta JSS)

Džudisti Crvene zvezde u velikom finalu Superlige Srbije sa niškim Kinezisom slavili su 4:1 čime su još jednom pokazali da su neprikosnoveni na domaćoj takmičarskoj sceni.

Ekipa iz Ljutice Bogdana u sastavu Mihail Morohoev, Strahinja Bunčić, Mateja Stošić, Aleksandar Rajčić, Milan Bunčić, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, kapiten Bojan Došen, Ilija Bunčić, Stefan Živković, Milan Nikolić, Jovan Vulin, Stefan Grujičić, Dimitrije Jović, Duško Stričević, Vojin Tanjević, Vuk Bogovac, Petar Ćirković, Filip Živojinović, Vukašin Gačić i Željko Šipčić predvođeni trenerima Nikolom Nikolićem, Ljubišom Majdovim i Aleksandrom Trpkovićem dominirali su i ove godine na borilištu Sportskog centra Šumice, odbranivši titulu šampiona Superlige, osvojenu minule sezone.

Zvezdina ekipa dominantno je došla do velikog finala. U prvom meču u grupi savladali su džudiste Borca iz Novog sada 5:0. Proleter iz Zrenjanina pobedili su u drugom meču 5:0 čime su se plasirali u četvrtfinale. Odličan tim Slavije nije imao rešenje za raspoložene džudiste Zvezde koji su opet slavili i to rezultatom 4:1. U polufinalu crveno beli tim savladao je Omladinac izuzetno motivisanu ekipu iz Stepanovićeva 5:0. U velikom finalu crveno beli su bili bolji od odličnog tima Kinezisa iz Niša.

-Sjajna godina za Džudo klub Crvena Zvezda jer smo i u ovoj 2019. bili dominantni, obeležili smo i ovu sezonu crveno belom bojom. Odbranili smo titulu u Superligi Srbije, naše devojke su takođe drugi put u nizu šampionke Ekipnog prvenstva Srbije čime smo još jednom objedinili duplu krunu. Uz domaću klupsku scenu, tu je i bronza u Ligi šampiona i to već drugu sezonu u nizu. Sjajna godina za Džudo klub, ali i za celo Sportsko društvo Crvena zvezda. Idemo na više ciljeve jer 2020. je olimpijska godina želimo zlato i sa Olimpijskih igara. Kada je Liga šampiona u pitanju, takođe želimo da podignemo lestvicu što znači da idemo na srebro a možda i zlato istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena Zvezda.

Odličan tim Kinezisa iz Niša u sastavu Stefan Mirković, Aleksa Krstić, Andrija Milenković, Đorđe Stanojević, Milan Mihajlović, Milija Krasojević, Miroljub Ivezić, Nikola Jeremić I Đorđe Krucil ovogodišnji je učesnik Lige Evrope koji čine vrhunski takmičari a koji su i ove sezone predvodili odlični treneri Nikola Milošević i Nemanja Stanković.

-Ovo je druga godina da gubimo od šampiona. Minule sezone u polufinalu, dok smo sada snage odmerili u borbi za zlato. Dali smo sve od sebe, ekipa se borila maksimalno. Čestitamo Zvezdi, bili su bolji. Mi se vraćamo u salu i sledeće godine obećavamo bićemo još bolji. Sledeće sezone je ide prvo reprezentativna sezona, pa sve ostalo. Učestvovaćemo i u Ligi Evrope isto kao i ove – rekao je Nemanja Stanković, trener DK Kinezis.

Veliko iznenađenje u Superligi Srbije ove sezone napravila je ekipa Omladinca iz Stepanovićeva koja je osvojila bronzu dok se drugom bronzom okitila Slavija iz Novog Sada.

Finale

Crvena zvezda –Kinezis 4:1

do 66 kg Mihail Morohoev –Stefan Mirković 0:10, do 73 kg Strahinja Bunčić- Andrija Milenković 10: 0, do 81 kg: Stefan Majdov –Milan Mihajlović 10:0, Dmitri Gerasimenko –Miroljub Ivezić 1:0, Bojan Došen -Nikola Jeremić 10:0

Borba za bronzu Omladinac (Stepanovićevo ) –Borac (Novi Sad) 3:2, Slavija (Novi Sad)-ODŽK Beograd 4:1.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.