POMOĆ STIGLA NA ADRESE VETERANA U CENTRALNOJ SRBIJI

Akcija Džudo saveza Srbije, na inicijativu predsednika Ivana Todorova naišla je na veliki odziv u celoj našoj džudo porodici.

Pomoć najstarijim članovima srpske džudo porodice već je kod naših veterana. Među prvima reagovali su članovi Džudo saveza Centralne Srbije. U skladu sa propisanim merama, organizovali su sve, kako bi još jednom, na najbolji način ispunili ovaj, ne sportski već životni zadatak.

-Vrlo rado smo se odazvali akciji, koja je otpočela na inicijativu našeg predsednika Ivana Todorova. Pridržavajući se svih propisanih mera podelili smo dužnosti, Srećko Krstić, Miroslav Miljković i moja malenkost. Sa nama su bile naravno i mlade snage, ali smo uvek vodili računa da na je na radnim tačkama toliko, koliko uslovi sada dozvoljavaju -istakao je Mirsad Nurkić, predsednik DŽS CS.

Da je u organizaciji u kojoj se sve radi sistemski i koju prati odlična organizaciju, i sprovođenje ovakve akcije u uslovima vanrednog stanja, odraz je vrlo jednostavno svedoči i ova akcija.

-Što bi se reklo, bukvalno smo se dogovorili preko noći i sve uspunili. U stalnoj komunikaciji sa predsednikom Saveza, gosp. Todorovim i perdsednikom Upravnog odbora, gosp. Bratićem. Sve što je bilo potrebno za pakete kupljeno je i spakovano, sve u skladu sa propisanim merama. U dogovoru sa našim mlađim članovima sve je odnešeno na adrese naših veterana kako u Nišu dok će od ponedeljka sve biti i na adresama u čitavoj Centralnoj Srbiji. Paket sadrži sredstva za ličnu higijenu kao i životne namirnice. Uvereni smo da će naši dragi džudisti biti mirni bar 15 do 20 dana.

Da je akcija stalnog karaktera bar do su mere vanrednog stanja na snazi, najbolje govori Mirsad Nurkić.

– Veće je zadovoljstvo i radost veterana što smo ih se setili, popričali sa njima i ponudili se za bilo koju vrstu pomoći, od samog paketa. Svi se zahvaljuju na činjenici da smo uz njih u ovom teškom vremenu a naročito se zahvaljuju predsedniku Ivanu Todorovu koji je i inicijator ove akcije. Ipak želeo bih da poručim da spisak nije zaključen. Ukoliko bilo kakva pomoć bude potrebna našim veteranima kao i onima koji su i ispod ove starosne granice molimo ih da nas kontaktiraju. Za sve što je našim članovima potrebno stojimo na raspolaganju. rekao je Mirsad Nirkić, predsednik DŽSCS.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.