Eleni zlato, Heleni peto mesto na turniru u Rumi 2022

U subotu 19.02.2022. godine u Rumi je održan šesti međunarodni “Turnir grada Rume”, u organizaciji džudo kluba Sloven iz Rume. Na turniru je nastupilo ukupno 509 takmičara iz 45 klubova. 

Iz džudo kluba “Mašinac” u konkurenciji starijih devojaka nastupile su Radosavljević Helena -48kg, i Skočajić Elena -63kg.

Sjajnim nastupom nakon tri dobijena meča, Elena Skočajić osvojila je 1. mesto, dok je Helena Radosavljević bila peta. 

U prvom kolu Elena se sastala sa Nađom Stajčić iz džudo kluba “Tamiš” iz Pančeva, zatim sa Slađanom Kalabić iz džudo kluba “Cement” iz Beočina, dok se u finalu susrela sa Milenom Sekulović iz džudo kluba “Tamiš” iz Pančeva. Sve tri borbe Elena je dobila iponom.
Helena Radosavljević se u četvrtfinalu sastala sa Anjom Jovanović iz džudo kluba “Žandarmerija” iz Beograda, odakle nije uspela da prođe u polufinale. Zatim je nakon poraza u borbi za treće mesto, zauzela petu poziciju. 
Nastup na turnirima je dobra provera pred Prvenstvo države, za nas najvažnije takmičenje u godini koje će se za ovaj uzrast održati krajem maja u Beorgradu. Do tog takmičenja nastupićemo na još šest turnira kako bi se što bolje pripremili, i kako bi podigli nivo samopouzdanja ovim sjajnim klincima.
Naš klub trenutno broji oko 70 aktivnih članova školskog uzrasta, i nadamo se da ćemo uspeti da nastupimo na što više pripremnih takmičenja tokom godine, kako bi se što bolje pripremili za nastupe na državnim prvenstvima za sve uzrasne kategorije.

Sledeći nastup naših takmičara biće 6.marta na truniru “Mladost Evrope” koji se održava u Nišu.

Elena Skočajić na pobedničkom postolju

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.